creatieve energie uit de haven van Amsterdam

Nieuwe livestream brengt creatieve energie

WaTeRSToF is een nieuwe online talkshow die je vanaf 14/10 meeneemt naar een nieuwe horizon voor mens, planeet en business. Varend vanaf een schip door de havens van Amsterdam, Zaandam, Beverwijk en IJmuiden praat presentator Bas Westerweel met de vooruitdenkers -en doeners uit het Amsterdamse havengebied. ‘Allemaal jonge, gepassioneerde en gezaghebbende mensen met enerverende inzichten, baanbrekende ideeën en praktische aanknopingspunten’, aldus Bas Westerweel: ‘voor mij is WaTeRSToF dan ook vooral creatieve energie uit de Amsterdamse haven.’

Bas Westerweel

De show heet dan wel WaTeRSToF, maar gaat niet letterlijk over deze nieuwe energievorm. ‘Waterstof is het meest voorkomende element in het universum, het verbindt alles,’ zegt Westerweel.

En dat is nodig, want de Amsterdamse metropool staat voor grote veranderingen. Met andere energiebronnen, waardoor de oude industrie als Tata en de nieuwe grootverbruikers als Microsoft met zijn datacenters duurzaam willen blijven draaien. Met slimme uitvindingen waardoor we zuiniger kunnen produceren. Een nieuwe tijd ook waar afval niet meer bestaat en alles wat we weggooien een tweede leven krijgt. 

Tata Steel gaat over op waterstof

‘Binnen acht ziet het er hier heel anders uit: minder schoorstenen en andere installaties,’ zei Tata-CEO Hans van den Berg onlangs, toen hij aankondigde met de staalfabriek volledig over te stappen op waterstof. Een drastische koerswijziging, voor de één een signaal dat er een wezenlijke verandering op komst is, voor de ander gaat het allemaal niet snel genoeg. Alleen door nieuwe verbindingen te leggen en gebruik te maken van elkaars kennis en mogelijkheden, kunnen we ervoor zorgen dat de transitie ons niet overkomt maar dat we zelf het roer in handen houden.

‘Vooral dat is de nieuwe tijd,’ zegt Westerweel: ‘samenwerken en verbindingen leggen. WaTeRSToF gaat over open water kiezen, het economisch tij trotseren, je horizon verbreden en nieuw land ontdekken. Schouder aan schouder koers zetten naar een nieuwe, schonere toekomst voor mens, metropool en economie. Waterstof dus, maar ook denkstof, praatstof en inspiratiestof… om veel energie van te krijgen’.

Het zendschip van WaTeRSToF

Op donderdag 14 oktober om 15:30 gaan de trossen los voor de eerste WaTeRSToF. Meekijken en terugkijken kan op deze site.

Geen evenementen gevonden!

Mail de redactie

Mis niets

Meld je aan voor WTRSTF updates