creatieve energie uit de haven van Amsterdam

‘Dramatisch gebrek aan kennis over energie in Tweede Kamer’

De Tweede Kamer heeft een dramatisch gebrek aan kennis over de energiemarkt. Daarom ‘overkomt’ ons nu wat je van verre kon zien aankomen: oplopende energieprijzen. Dat stelt oud Shell-topman en oud CDA-senator Rein Willems in ‘Waterstof’, een talkshow over de toekomst en de rol van de Amsterdamse haven. De oplopende vraag naar gas was door het sluiten van kolen- en kerncentrales in buurlanden en door de toegenomen behoefte aan gas in Azië heel voorspelbaar. Het gebrek aan kennis in de Tweede Kamer leidt volgens Willems tot rare paniekreacties, en tot het ontbreken van een lange termijn-visie over de energietransitie.

Om het gebrek aan kennis over energie in de Tweede Kamer en gebrek aan regie vanuit de overheid over de energiemarkt te ondervangen is het volgens Willems goed om een oud plan uit de kast te trekken.

Ook Roebyem Anders, met haar zonne-energiebedrijf Sungevity warm pleitbezorger van een drastische verduurzaming van de energiemarkt, ziet het gebrek aan kennis in de politiek en het daaruit voortvloeiende korte termijndenken als een serieus probleem.

In de talkshow ‘Waterstof’ zoomt presentator Bas Westerweel in op de rol die de Amsterdamse haven speelt in zaken als energietransitie en afvalverwerking. Kijk hier naar de hele uitzending van ‘Waterstof’.

Geen evenementen gevonden!

Mail de redactie

Mis niets

Meld je aan voor WTRSTF updates